anne lacht achter prei

Dit ben ik

Van haver tot gort

Mijn culinaire avontuur begon naast mijn vader in de keuken. Zowel mijn vader als mijn moeder hielden van goed eten. Op vakanties waren we dan ook vaak op marktjes en in plaatselijke supermarkten te vinden, zoals ik nu met mijn dochter doe.

Met speciale gelegenheden zoals kerst pakte mijn vader dan ook extra groot uit. Ik vond het machtig mooi om mee te mogen helpen. Eerst de kleine taakjes en steeds wat moeilijker.

Ik vond het heerlijk om te zien hoe mensen genoten van wat mijn vader en ik gemaakt hadden. Vanaf dat moment droomde ik ervan iets voor mezelf te beginnen.

Tijdens mijn studiejaren en mijn vroege carrière heb ik altijd gekozen voor opleidingen en beroepen waar klanttevredenheid hoog in het vaandel staan. In 2017 heb ik een opleiding Voedingsleer gevolgd om zo meer te leren van wat een menselijk lichaam nodig heeft, hoe de voedingsbranche in elkaar zit en om mensen te kunnen begeleiden naar gezondere eetgewoontes. Deze opleiding heb ik met veel plezier doorlopen. Sindsdien merk ik hoeveel inzicht, kennis en interesse me dat heeft gegeven over de mens, eetgewoontes, producten, voedingswaarden, gezondheid en voeding. Na mijn opleiding ben ik begonnen met Koken met Anne!

Niets leuker dan tijdens de vakanties over markten en door de gangpaden van exotische supermarkten te struinen en nieuwe plaatselijke producten te proberen.

Om mij heen merkte ik dat steeds meer mensen bewuster willen worden over wat ze eten en waar het vandaan komt, maar dat ze snel verward raken in een doolhof van keurmerken en marketing turcjes. Daarnaast heeft iedereen het druk met het combineren van kinderen en het werk en eventueel nog een opa en/of oma.

Allemaal aspecten waar ik bij kan helpen met bijvoorbeeld mijn maaltijdservice, een workshop of een kookmaatje.

Ondertussen sta ik niet meer aan de schort van mijn vader te trekken, vragend om een taakje. En heeft mijn eigen dochter het koken ook al aardig in het bloed zitten. Maar ik vind het nog steeds heerlijk om mensen te zien genieten van wat ik gemaakt heb!

anne op de fiets

Wat mensen over mij zeggen

Anne heeft al meerdere keren heerlijk voor ons en onze gasten gekookt. Wat een heerlijke smaken en op en top overal aan gedacht en rekening mee gehouden. Zo blij dat we jou gevonden hebben! Dank!

Linda Boersma Avatar Linda Boersma
oktober 2, 2022

Na de bevalling van mijn tweede kindje kwam ik tijd en energie te kort om een gezonde, gevarieerde maaltijden op tafel te zetten. Toen lag het foldertje van koken met Anne in de brievenbus. Wat een uitkomst. Gezonde, lekkere maaltijden om aan te sterken na de bevalling en lekker te smullen. Bezorging aan huis, makkelijk in de magnetron of even in de oven. Prijs kwaliteit is ook goed. Ik vind het vooral lekker dat het niet de doorsnee gerechten zijn, maar net iets anders.

Anne van Dongen Avatar Anne van Dongen
september 2, 2022

Elke week kiezen wij een heerlijke en voedzame maaltijd uit het weekmenu van Annemarie. Voor zowel vleesliefhebbers als vegetariërs is er volop keuze. Favoriete gerechten in ons gezin: Coq au vin, risotto, sticky shii-take en Japanse pannenkoeken. Hoe fijn is het als je een dagje niet hoeft te koken? Annemarie bezorgt het thuis. Laat je ook eens verwennen!

Femke van Damme Avatar Femke van Damme
september 2, 2022

Prima service.

Jules van de lindeloof Avatar Jules van de lindeloof
september 2, 2022

lid van de KHN

Goed eten begint met goede ingrediënten!

Want proeven is weten.

Ik kan dit natuurlijk nooit alleen. Want wat is een regisseur zonder een goede geluidsman of lichttechnicus? Wat is een timmerman zonder goede houtleverancier?

Zonder mijn “vrienden van smaak” ben ik nergens. Ik stel er een paar aan u voor;

Tomatensaus
De Ketchupfabriek

Honing van
De Bijenboerderij

Tuinderij
de Groene Schakel

Fruit van
Van Haperen