anne lacht achter prei

Dit ben ik

Van haver tot gort

Mijn culinaire avontuur begon naast mijn vader in de keuken. Zowel mijn vader als mijn moeder hielden van goed eten. Op vakanties waren we dan ook vaak op marktjes en in plaatselijke supermarkten te vinden, zoals ik nu met mijn dochter doe.

Met speciale gelegenheden zoals kerst pakte mijn vader dan ook extra groot uit. Ik vond het machtig mooi om mee te mogen helpen. Eerst de kleine taakjes en steeds wat moeilijker.

Ik vond het heerlijk om te zien hoe mensen genoten van wat mijn vader en ik gemaakt hadden. Vanaf dat moment droomde ik ervan iets voor mezelf te beginnen.

Tijdens mijn studiejaren en mijn vroege carrière heb ik altijd gekozen voor opleidingen en beroepen waar klanttevredenheid hoog in het vaandel staan. In 2017 heb ik een opleiding Voedingsleer gevolgd om zo meer te leren van wat een menselijk lichaam nodig heeft, hoe de voedingsbranche in elkaar zit en om mensen te kunnen begeleiden naar gezondere eetgewoontes. Deze opleiding heb ik met veel plezier doorlopen. Sindsdien merk ik hoeveel inzicht, kennis en interesse me dat heeft gegeven over de mens, eetgewoontes, producten, voedingswaarden, gezondheid en voeding. Na mijn opleiding ben ik begonnen met Koken met Anne!

Niets leuker dan tijdens de vakanties over markten en door de gangpaden van exotische supermarkten te struinen en nieuwe plaatselijke producten te proberen.

Om mij heen merkte ik dat steeds meer mensen bewuster willen worden over wat ze eten en waar het vandaan komt, maar dat ze snel verward raken in een doolhof van keurmerken en marketing turcjes. Daarnaast heeft iedereen het druk met het combineren van kinderen en het werk en eventueel nog een opa en/of oma.

Allemaal aspecten waar ik bij kan helpen met bijvoorbeeld mijn maaltijdservice, een workshop of een kookmaatje.

Ondertussen sta ik niet meer aan de schort van mijn vader te trekken, vragend om een taakje. En heeft mijn eigen dochter het koken ook al aardig in het bloed zitten. Maar ik vind het nog steeds heerlijk om mensen te zien genieten van wat ik gemaakt heb!

anne op de fiets

Wat mensen over mij zeggen

Héérlijk, eerlijk, begeerlijk 😄 Lekkere, originele ‘hapjes-tafel’ gehad voor de verjaardag van onze zoon…een échte aanrader en daar waren ook onze gasten het mee eens! Diner op maat, verzoeken op maat…alles kan bij Anne!

Aukje Voogt Avatar Aukje Voogt
september 2, 2022

Wat kan ik het aanraden eten van Koken met Anne te proberen! Pure smaken, zonder opsmuk, ze heeft de magie om oorspronkelijke smaken extra te versterken. Zodra ik weer in Prinsenbeek ben probeer ik wat mee te nemen. Aanraders: lasagne, spinazietaart met amandelen, kip-kerrie en probeer ook eens wat nieuws. Ik kan goed koken, maar van Annemarie kan ik nog veel leren! Doen!

tanya Teunissen Avatar tanya Teunissen
september 2, 2021

Ook wij vinden het een echte aanrader, al verschillende keren een gezellig samenzijn met familie en vrienden verzorgt. Dus wil je je gasten of jezelf verrassen laat Annemarie voor je koken. Een topper ben je Annemarie.

Diny Verstraten Avatar Diny Verstraten
september 2, 2022

Heerlijk en goed verzorgd. Meer dan genoeg voor iedereen. Bedankt.

Ad Neelen Avatar Ad Neelen
september 2, 2022

lid van de KHN

Goed eten begint met goede ingrediënten!

Want proeven is weten.

Ik kan dit natuurlijk nooit alleen. Want wat is een regisseur zonder een goede geluidsman of lichttechnicus? Wat is een timmerman zonder goede houtleverancier?

Zonder mijn “vrienden van smaak” ben ik nergens. Ik stel er een paar aan u voor;

Tomatensaus
De Ketchupfabriek

Honing van
De Bijenboerderij

Tuinderij
de Groene Schakel

Fruit van
Van Haperen