anne lacht achter prei

Dit ben ik

Van haver tot gort

Mijn culinaire avontuur begon naast mijn vader in de keuken. Zowel mijn vader als mijn moeder hielden van goed eten. Op vakanties waren we dan ook vaak op marktjes en in plaatselijke supermarkten te vinden, zoals ik nu met mijn dochter doe.

Met speciale gelegenheden zoals kerst pakte mijn vader dan ook extra groot uit. Ik vond het machtig mooi om mee te mogen helpen. Eerst de kleine taakjes en steeds wat moeilijker.

Ik vond het heerlijk om te zien hoe mensen genoten van wat mijn vader en ik gemaakt hadden. Vanaf dat moment droomde ik ervan iets voor mezelf te beginnen.

Tijdens mijn studiejaren en mijn vroege carrière heb ik altijd gekozen voor opleidingen en beroepen waar klanttevredenheid hoog in het vaandel staan. In 2017 heb ik een opleiding Voedingsleer gevolgd om zo meer te leren van wat een menselijk lichaam nodig heeft, hoe de voedingsbranche in elkaar zit en om mensen te kunnen begeleiden naar gezondere eetgewoontes. Deze opleiding heb ik met veel plezier doorlopen. Sindsdien merk ik hoeveel inzicht, kennis en interesse me dat heeft gegeven over de mens, eetgewoontes, producten, voedingswaarden, gezondheid en voeding. Na mijn opleiding ben ik begonnen met Koken met Anne!

Niets leuker dan tijdens de vakanties over markten en door de gangpaden van exotische supermarkten te struinen en nieuwe plaatselijke producten te proberen.

Om mij heen merkte ik dat steeds meer mensen bewuster willen worden over wat ze eten en waar het vandaan komt, maar dat ze snel verward raken in een doolhof van keurmerken en marketing turcjes. Daarnaast heeft iedereen het druk met het combineren van kinderen en het werk en eventueel nog een opa en/of oma.

Allemaal aspecten waar ik bij kan helpen met bijvoorbeeld mijn maaltijdservice, een workshop of een kookmaatje.

Ondertussen sta ik niet meer aan de schort van mijn vader te trekken, vragend om een taakje. En heeft mijn eigen dochter het koken ook al aardig in het bloed zitten. Maar ik vind het nog steeds heerlijk om mensen te zien genieten van wat ik gemaakt heb!

anne op de fiets

Wat mensen over mij zeggen

Prima service.

Jules van de lindeloof Avatar Jules van de lindeloof
september 2, 2022

Annemarie had voor ons een heerlijke suikervrije taart gemaakt. We hebben er van genoten

Coby Van essen Avatar Coby Van essen
september 2, 2022

Anne heeft heerlijke gerechtjes verzorgd voor het 21Dinner van onze dochter. Ik ga vaker van haar kookkunsten gebruik maken!

Marian Vermeulen Avatar Marian Vermeulen
augustus 2, 2023

Fijne avond genoten met Anne voor bijeenkomst met vrienden. Samenwerking was zeer goed: menu van Anne met haar wijnadvies leverden een fantastische avond op.

cees van leuven Avatar cees van leuven
juli 2, 2023

lid van de KHN

Goed eten begint met goede ingrediënten!

Want proeven is weten.

Ik kan dit natuurlijk nooit alleen. Want wat is een regisseur zonder een goede geluidsman of lichttechnicus? Wat is een timmerman zonder goede houtleverancier?

Zonder mijn “vrienden van smaak” ben ik nergens. Ik stel er een paar aan u voor;

Tomatensaus
De Ketchupfabriek

Honing van
De Bijenboerderij

Tuinderij
de Groene Schakel

Fruit van
Van Haperen