Mijn culinaire avontuur begon naast mijn vader in de keuken. Zowel mijn vader als mijn moeder hielden van goed eten. Op vakanties waren we dan ook vaak op marktjes en in plaatselijke supermarkten te vinden, zoals ik nu met mijn dochter doe.
Met speciale gelegenheden zoals kerst pakte mijn vader dan ook extra groot uit. Ik vond het machtig mooi om mee te mogen helpen. Eerst de kleine taakjes en steeds wat moeilijker.
Ik vond het heerlijk om te zien hoe mensen genoten van wat mijn vader en ik gemaakt hadden. Vanaf dat moment droomde ik ervan iets voor mezelf te beginnen.
Tijdens mijn studiejaren en mijn vroege carrière heb ik altijd gekozen voor opleidingen en beroepen waar klanttevredenheid hoog in het vaandel staan. In 2017 heb ik een opleiding Voedingsleer gevolgd om zo meer te leren van wat een menselijk lichaam nodig heeft, hoe de voedingsbranche in elkaar zit en om mensen te kunnen begeleiden naar gezondere eetgewoontes. Deze opleiding heb ik met veel plezier doorlopen. Sindsdien merk ik hoeveel inzicht, kennis en interesse me dat heeft gegeven over de mens, eetgewoontes, producten, voedingswaarden, gezondheid en voeding. Na mijn opleiding ben ik begonnen met Koken met Anne!
Om mij heen merkte ik dat steeds meer mensen bewuster willen worden over wat ze eten en waar het vandaan komt, maar dat ze snel verward raken in een doolhof van keurmerken en marketing turcjes. Daarnaast heeft iedereen het druk met het combineren van kinderen en het werk en eventueel nog een opa en/of oma.
Allemaal aspecten waar ik bij kan helpen met bijvoorbeeld mijn maaltijdservice, een workshop of een kookmaatje.
Ondertussen sta ik niet meer aan de schort van mijn vader te trekken, vragend om een taakje. En heeft mijn eigen dochter het koken ook al aardig in het bloed zitten. Maar ik vind het nog steeds heerlijk om mensen te zien genieten van wat ik gemaakt heb!
Anne heeft een heerlijk tapas diner voor ons gemaakt. Ze is prettig in de communicatie, heeft goed met ons mee gedacht en het was allemaal bijzonder lekker. Aanrader!
Ik heb verrukkelijke pompoensoep van Anne gegeten. Puur natuur. Heerlijk gekruid. Ook de Broccoli- Brie- vegetarische hartige taart was om te smullen. Hulde voor Koken met Anne.
Gevraagd om een zakelijke lunch samen te stellen aan Anne en dat heeft geweldig goed gedaan. Tijdig aanwezig en lunch boven verwachting, opgesierd met prachtige kannen en schalen. Top! Dankjewel Anne!
Anne heeft voor ons een heerlijk tapas diner verzorgd aangepast aan onze wensen (deels veganistische / vegetarische gerechten). Alle gasten waren enthousiast en er was meer dan genoeg voor iedereen. Ik zou het aan iedereen aanraden.
Ik kan dit natuurlijk nooit alleen. Want wat is een regisseur zonder een goede geluidsman of lichttechnicus? Wat is een timmerman zonder goede houtleverancier?
Zonder mijn “vrienden van smaak” ben ik nergens. Ik stel er een paar aan u voor;