Minimaal 10 1-persoonsporties van 200 ml soep

Ingrediënten:

  • 1 oranje (Hokkaido)pompoen
  • 2 prei
  • 1 winterpeen
  • 2 grote uien
  • 2 tenen knoflook
  • Olijfolie
  • 25 gr roomboter
  • 250 ml slagroom
  • 4 kippenbouillonblokjes
  • 2 liter gekookt water
  • Halve theelepel paprikapoeder (liefst gerookt)
  • Halve theelepel kruidnagelpoeder
  • Halve theelepel nootmuskaatpoeder
  • Theelepel kaneelpoeder
  • Halve theelepel komijnpoeder
  • Halve theelepel cayennepeper
  • Eetlepel Provençaalse kruiden
  • Zout en peper

Benodigdheden:

  • Grote soeppan
  • Kwastje
  • Lepel
  • Mes en snijplank
  • Ovenpapier
  • Waterkoker
  • Staafmixer

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200C graden.

Snijd de pompoen in kwarten en hol de kwarten uit met een lepel, zodat alle pitten en draadjes weg zijn. Snijd daarna elke kwart in 3 plakken.

Leg deze op een bakplaat, voorzien van bakpapier en kwast deze in met een laagje olijfolie. Bestrooi deze met zout, peper en Provençaalse kruiden. Zet deze bakplaat daarna voor 30 min in de voorverwarmde oven.

Snijd ondertussen de ui, knoflook, winterpeen en prei. Dit hoeft niet al te netjes of heel fijn, dit gaat tenslotte in de soep die gepureerd gaat worden. Kook ook het water.

Fruit in wat olijfolie en de roomboter de ui en de knoflook, voeg daarna de prei toe en bak dit even mee. Hierna de winterpeen en bak dit ook nog even mee.

Voeg ondertussen de kruiden toe en bak deze ook nog even mee, zodat de smaken verbeteren. Hierna kan het water en de bouillonblokjes erbij en breng dit aan de kook.

Als de pompoen klaar is, de plakken hebben dan verbrande randjes. Snijd deze plakken nog in 3 stukken en voeg deze toe aan de soep. Laat de soep nu nog 20 minuutjes koken.

Wanneer de soep klaar is haal hem van het vuur, voeg de slagroom toe en pureer het geheel met de staafmixer. De soep is lekker als die wat dikker is, mocht u hem te dik vinden, kunt u altijd nog iets van water toevoegen.

Eet smakelijk.