Verwarm de oven voor op 180C graden.
Snijd de paprika in blokjes en bak deze in een beetje olijfolie lekker door, totdat ze een beetje bruin worden. De gerookte kipfilet kan ook in blokjes worden gesneden en zet deze even apart.
Leg 5 plakjes bladerdeeg uit de diepvries, zodat ze kunnen ontdooien.
Vet de quichevorm in met een beetje olijfolie. Bepoeder de onderkant van de vorm met bloem. Draai de vorm rond, zodat het bloem overal zit en houd hem daarna onderste boven om het teveel aan bloem eruit te laten vallen. Hierdoor laat de taart makkelijker los van de vorm en wordt het eventuele teveel aan vocht opgenomen.
Klop de crème fraiche los met de kruiden, voeg daarna de eieren toe en maak het tot een geheel. Voeg de gerookte kip toe en de paprika en geraspte kaas toe aan het mengsel en roer dit door.
Maak je werkblad schoon en bestrooi deze met bloem, zodat het deeg niet kan plakken aan het werkblad. Leg alle blaadjes bladerdeeg op elkaar en rol dit uit, zo groot dat het net iets groter is dan de vorm.
Leg de deegplak over de vorm en zorg ervoor dat de gehele vorm, inclusief de randjes bedekt zijn met deeg. Vouw het overgebleven deeg terug naar de rand, zodat er een dikke deegrand ontstaat. Je kunt er dan nog iets moois van maken. Doe dan het mengsel in het midden en spreidt het uit, zodat het goed verdeeld is.
Zet dan de taart in de oven voor 40 minuten. Serveer deze taart met een lekkere frisse salade.
Eet smakelijk!