Vet de springvorm in met de vloeibare bakboter. Leg dan op de onderkant een velletje bakpapier en sluit de springvorm, zodat het velletje bakpapier goed blijft zitten.
Verwarm de oven voor op 180C graden.
Klop de zachte boter los in de keukenmachine of met de slagroomklopper. Voeg dan beetje voor beetje de suiker erbij. Wanneer de suiker volledig is opgelost, voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Het volgende pas, wanneer het vorige ei volledig is opgenomen. Voeg als laatste toe aan het natte mengsel de vanille essence, citroenrasp van een halve citroen en het sap van een halve citroen.
Klopt dit mengsel nog ongeveer 5 minuten op de hoogste stand met de mixer of keukenmachine.
Voeg aan het zelfrijzend bakmeel een snufje zout toe en het bakpoeder. Spatel daarna dit meelmengsel beetje voor beetje door het natte mengsel. Wanneer dit goed gemengd is, doe dit in de bakvorm.
Snijd de appels in mooie partjes en bekleed het mengsel in de springvorm met de partjes. Bestrooi dit daarna met het kaneelpoeder en de suiker en zet het in de oven voor ongeveer 75 minuten.
Wanneer je de cake uit de oven haalt, bestrooi de cake dan met het poedersuiker. Doe dit als de cake nog warm is, zodat de poedersuiker smelt en een lekker krokant laagje vormt op de cake.
Als de cake ongeveer een half uurtje heeft staan afkoelen, kun je hem uit de springvorm halen.
Geniet ervan!