voor 4 personen

Ingredienten:

  • 1 pak verse lasagnabladen
  • 500 gram gemengd gehakt
  • Geraspte kaas (min half zakje)
  • 700 gr Frito tomatensaus
  • 1 bol mozzerella kaas
  • Grote paprika
  • Winterpeen
  • 250 gr champignons
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • Olijfolie
  • Halve theelepel kruidnagelpoeder
  • Halve theelepel nootmuskaat
  • Halve theelepel paprikapoeder (liefst gerookt)
  • Kwart theelepel komijnpoeder
  • Eetlepel provencaalse kruiden
  • Peper en zout

Benodigdheden:

  • Ovenschaal min 26 cm in doorsnede
  • Kwastje
  • Hapjespan of wok
  • Mes en snijplank

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180C graden. Vet de ovenschaal in met een klein scheutje olijfolie en smeer de schaal goed in met een kwastje.

Snijd de paprika in kleine stukjes, de champignons in plakjes. Verdeel de winterpeen in 4en en snijd hier kleine plakjes van. Snipper de ui en de knoflook.

Fruit de ui en knoflook aan in een eetlepel olijfolie. Voeg daarna de paprika toe. Schep het mengsel even om. Voeg nu de champignons toe en bak deze even mee. Als laatste de winterpeen bij dit mengsel. Voeg nu de kruiden en specerijen toe en bak deze nog even een minuutje mee.

Bij dit mengsel mag nu het gehakt. Verdeel in dit door het mengsel in kleine stukjes en bak dit mee tot het gehakt gaar is. Voeg nu de frito toe en laat dit mengsel nog zo’n 3 minuutjes zachtjes koken. Snijd ondertussen de mozzarella in dunne plakken.

Begin mu met een laagje saus in de ovenschaal. Leg hier een de helft van het aantal plakken mozzarella op. Dek deze laag af met lasagna vellen. Nu weer een laagje saus (houd genoeg over voor de laatste laag!). De laatste plakken mozzarella erop en dan weer voldoende lasagna vellen om het geheel af te dekken. Verdeel nu de laatste saus erover en bestrooi dit met de geraspte kaas.

Plaats de schaal nu in de oven voor 40 minuten op 180C graden. Haal de schaal na 40 minuten uit de oven, laat deze nog zo’n 5 minuten afkoelen. Serveer met een frisse groene salade.

Eet smakelijk.